Muro de solidaridad y denuncias:
Criminalización:
-En Billy, el jove a qui demanen dotze anys de presó per unes quantes manifestacions.
Dues causes arran de les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel han fet créixer les peticions de pena pels delictes de desordres públics, danys i atemptat contra l’autoritat.
Dues detencions. Un cas fora de la llei d’amnistia.
Arran de les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasel, a en Billy li van obrir dues causes judicials que li han canviat la vida. Aquest jove de vint-i-dos anys de Parets del Vallès (Vallès Oriental) va ser jutjat el 25 d’abril a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. La fiscalia li demana cinc anys de presó pels delictes de desordres públics continuats, danys mitjançant incendi i atemptat contra l’autoritat. A aquesta causa cal afegir-n’hi una altra en què la fiscalia demana set anys i quatre mesos de presó pels delictes de desordres públics i danys mitjançant incendi. Entre totes dues, sumen dotze anys i quatre mesos de presó.
En aquest darrer procediment l’acusen d’haver format part del grup “d’avalotadors” que feia saqueigs a comerços, barricades i llançaments contra la policia i d’haver cremat un contenidor en una d’aquelles nits de protestes. En l’altre, el que es jutja el dia 25, l’acusen de fets semblants, però repartits en uns quants dies, fins i tot, algun dia abans de l’empresonament del raper. La defensa del jove assenyala l’error que implica que hi hagi dues causes separades, que fan augmentar la pena. La causa que fa referència a una sola nit en concret hauria de ser inclosa en l’altra, que ja en recull unes quantes. L’acusat nega rotundament els fets i denuncia unes peticions de pena tan elevades.
“La seva detenció es va produir el 20 de febrer de 2021. Des d’aleshores, va passar per diferents comissaries i va quedar en llibertat vigilàncies per falta de proves després d’un judici ràpid a la Ciutat de la Justícia. Tanmateix, encara ara s’ha de presentar cada 15 dies als Jutjats de Mollet.
Quatre mesos després (22 de juny de 2021) va tornar a ser detingut, en aquest cas a casa seva. «En aquell moment es va assabentar que l’havien estat investigant durant aquells anys com a participant en diferents manifestacions a través de fotografies de la premsa, en què en cap d’elles se’l pot identificar clarament», explicar el seu grup de suport. La privació de llibertat va ser fugissera, donat que el van dur a comissaria i després als jutjats de Mollet i el van alliberar en arribar l’advocat.
La causa havia de ser instruïda el passat 15 de gener, però va ser suspesa per incompareixença del seu company de judici per una malaltia i per l’escrit de protesta del seu advocat. Avui s´ha realitzat el seu judici.»
En Billy també vol recordar que, malgrat que ja han passat més de tres anys d’aquelles manifestacions, Pablo Hasel continua a la presó, i molts rapers estan atemorits per les conseqüències que poden tenir les seves lletres. “Encara que intentin reprimir-nos, les presons són molt petites i no hi poden posar tanta gent dins. Sempre hi haurà persones que tindran por, però moltes altres, no.”
Pablo González libertad:
-El periodista, preso en Polonia desde hace dos años y dos meses, cumplió 42 años de edad el pasado 28 de abril.
Pablo González askatu!
AAD
Politi-corrupción:
-Todas las veces que la Xunta de Feijóo contrató a sus familiares y a los de otros altos cargos.
El líder del PP ha prometido que no consentiría a su pareja contratar con un Gobierno del que él formase parte, pero sí lo permitió con su hermana, su prima y su cuñado.
No se lo va a consentir a su mujer. En cambio, en sus 13 años como presidente de la Xunta de Galicia y en los tres siguientes de su sucesor a dedo, Alfonso Rueda, la administración de la que era el más alto cargo repartió adjudicaciones millonarias, muchas de ellas sin concurso público, a su hermana, a su cuñado y a los familiares cercanos de otros altos cargos de su partido. Eso sin contar el reparto de puestos de libre designación también a sus familiares en organismos dependientes del Gobierno gallego.
La empresa de la hermana de Feijóo se adjudicó 42 millones de la Xunta, 4,8 millones en contratos a dedo. La empresa de seguridad, limpieza y servicios sociosanitarios Eulen, capitaneada en el noroeste del Estado español por Micaela Núñez Feijóo, hermana del líder del Partido Popular, se llevó 1.311 contratos adjudicados a dedo y sin concurso público por un valor total de 4.832.029,85 euros solamente entre 2018 y 2023, durante buena parte del Gobierno de su hermano.
La empresa de la que es director comercial el cuñado de Alberto Núñez Feijóo obtuvo 204.076,18 euros en contratos menores, es decir, a dedo, de la Xunta de Galicia mientras el ahora líder del Partido Popular todavía era presidente del Gobierno gallego. La misma empresa se ha llegado a adjudicar 19,2 millones de euros más en licitaciones con la Consellería de Sanidade (Sergas) dedicadas, también, al rastreo de casos de coronavirus durante la pandemia. Algunas de ellos incluso siendo la oferta más cara de todas las presentadas.
Eloína Núñez Masid, así se llama la prima de Feijóo, tuvo un ascenso meteórico en su carrera sanitaria apenas unos días después de que su primo fuera investido presidente de la Xunta de Galicia en mayo de 2009. No importó que ya hubiese ostentado cargos dentro del Partido Popular de Galicia o incluso una concejalía (Ourense) bajo su color político. Eloína Núñez fue ascendida por los hilos de la Consellería de Sanidade hasta dirigir la gerencia de todo el complejo hospitalario de la provincia de Ourense solo un poco más de un mes después de que su primo fuera investido presidente. A comienzos de 2017, la misma consellería volvió a ascenderla, colocándole la batuta de todos los hospitales públicos del área sanitaria de Santiago de Compostela.
Humor cáustico:
-F.G.M.
Buscar las 7 diferencias…
Serie: El “sueño eterno” de
Hoy…
Un torturador
“Esté quién esté en el Gobierno, yo voy a seguir con mi trabajo”.
Torturadores, a torturados.
En distintos gobiernos del mismo Estado. Siglos XX y XXI.